"A treia doză de vaccin". Israelul va adminstra o nouă doză de rapel Pfizer persoanelor de peste 60 de ani

Oficialii israelieni din domeniul sănătăţii intenţionează să ofere doze de rapel ale vaccinului Pfizer-BioNTech persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, deoarece eficacitatea schemei cu doua doze pare să scadă pe măsură ce varianta delta se răspândeşte în întreaga lume, a informat Reuters joi, citând radioul public Kan din Israel.

1102 afișări
Imaginea articolului "A treia doză de vaccin". Israelul va adminstra o nouă doză de rapel Pfizer persoanelor de peste 60 de ani

"A treia doză de vaccin". Israelul va adminstra o nouă doză de rapel Pfizer persoanelor de peste 60 de ani

Ministerului Sănătăţii din Israel a informat oficialii ce se ocupă de campania de vaccinare că începând de dumincă ar putea fi administrată a treia doză pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, potrivit Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat săptămâna trecută că vaccinul Pfizer are o eficienţă de 39% în Israel, unde varianta extrem de contagioasă Delta este tulpina dominantă. Totuşi vaccinul are încă rezultate foarte bune în prevenierea formelor grave şi a decesului.

Datele din Israel, care a început să-şi vaccineze populaţia înaintea multor altor ţări, susţin argumentele producătorilor de vaccinuri conform cărora oamenii vor trebui în cele din urmă să primească doze de rapel suplimentare pentru a se proteja de variantelor emergente.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a întărit miercuri afirmaţiile potrivit cărora oamenii vor avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a-şi menţine nivelul ridicat de protecţie împotriva virusului. Pfizer a publicat miercuri date noi dintr-un studiu finanţat de companie, care a arătat că eficacitatea vaccinului a scăzut la aproximativ 84% în intervalul patru- şase luni după administrare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici