Abhazia cere comunităţii internaţionale să îi recunoască independenţa

Abhazia, regiune separatistă prorusă din Georgia, a cerut vineri comunităţii internaţionale să îi recunoască independenţa, după modelul Kosovo, au anunţat agenţiile de presă ruseşti.

27 afișări
Imaginea articolului Abhazia cere comunităţii internaţionale să îi recunoască independenţa

Abhazia cere comunităţii internaţionale să îi recunoască independenţa (Sursa: www.eurasianet.org)

Osetia de Sud, o altă regiune separatistă prorusă din Georgia, a cerut Rusiei, ONU şi Uniunii Europene să îi recunoască independenţa, anunţaseră miercuri agenţiile de presă ruseşti.

De altfel, liderii Osetiei de Sud şi Abhaziei declaraseră imediat după ce Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa, la 17 februarie, că vor cere ca independenţa lor să fie recunoscută pe plan internaţional.

Rusia a avertizat că independenţa Kosovo ar putea avea efect domino, excluzând însă posibilitatea recunoaşterii Abkaziei şi Osetiei de Sud, teritorii separatiste aparţinând Georgiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici