Abhazia cere Rusiei să îi protejeze frontierele maritime

Intenţia Georgiei de a adera la NATO şi ostilitatea sa faţă de Abhazia determină autorităţile abhaze să ceară Rusiei să securizeze frontierele maritime ale acestei republici autoproclamate, a declarat preşedintele Parlamentului abhaz Nuzgar Aşuba, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Abhazia cere Rusiei să îi protejeze frontierele maritime

Abhazia cere Rusiei să îi protejeze frontierele maritime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 23 iunie, preşedintele abhaz Serghei Bagapş a declarat că Rusia şi-a sporit contingentul de menţinere a păcii, la cererea autorităţilor regiunii separatiste. Astfel, efectivele ruseşti mobilizate în prezent în Abhazia nu depăşesc limita de 3.000 de militari, stabilită printr-un armistiţiu, la 14 mai 1994.

Bagapş a precizat că Abhazia şi-a închis spaţiul aerian, din cauza zborurilor avioanelor georgiene fără pilot trimise în recunoaştere şi trebuie să îşi securizeze şi frontierele maritime.

În termenii acordului de la Moscova încheiat între partea georgiană şi cea abhază, cu medierea Rusiei şi participarea ONU, zona de responsabilitate a forţelor de menţinere a păcii nu cuprinde numai regiunile terestre, dar şi spaţiile maritime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici