Abhazia decretează "starea de război", de duminică seara

Autorităţile din Abhazia, regiune separatistă din Georgia, au decis decretarea "stării de război" într-o parte a teritoriului său, duminică, începând de la ora 20.00 GMT (23.00, ora României), a anunţat agenţia Interfax, citând un decret al preşedintelui Serghei Bagapş.

23 afișări
Imaginea articolului Abhazia decretează "starea de război", de duminică seara

Abhazia decretează "starea de război", de duminică seara

Starea de urgenţă se va aplica în districtele Gali, Tkvarceli, Oceamcira şi Gulripci, precum şi într-o parte a districtului Suhumi.

Abhazia, care a decretat o mobilizare parţială a rezerviştilor săi, continua duminică bombardamentele aeriene şi tirurile de artilerie în zona defileului Kodori, aflată sub controlul Georgiei, a precizat un reprezentant al lui Bagapş, citat de Interfax.

Unităţi ale armatei abhaze au fost de asemenea mobilizate până la fluviul Inguri, la frontiera cu Georgia, în districtul Gali, regiune abhază populată în majoritate de georgieni.

Separatiştii proruşi din Abhazia au demarat sâmbătă o operaţiune militară pentru a îndepărta soldaţii georgieni din defileul Kodori, deschizând practic un nou front în faţa forţelor de la Tbilisi, care au lansat în noaptea de joi spre vineri o ofensivă împotriva Osetiei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici