Abhazia intenţionează să semneze un acord cu Rusia pentru găzduirea de baze militare

Regiunea separatistă Abhazia va semna un acord cu Rusia pentru găzduirea unor baze militare ruse pe teritoriul său, a anunţat joi liderul abhaz.

18 afișări
Imaginea articolului Abhazia intenţionează să semneze un acord cu Rusia pentru găzduirea de baze militare

Serghei Bagapş, liderul Abhaziei (Imagine: Mediafax/AFP)

Serghei Bagapş a criticat eforturile Georgiei de aderare la NATO, afirmând că periclitează întreaga regiune a Caucazului, anunţând că Abhazia ar putea adera la Comunitatea Statelor Independente (CSI).

"Vom încheia un acord militar cu Federaţia Rusă pentru a ne apăra de agresiuni. Va fi un acord care va permite construirea de baze militare pe teritoriul Abhaziei. După un acord politic, vom semna un acord militar pentru găzduirea acestor baze, inclusiv în porturi", a afirmat Bagapş în staţiunea rusească Soci.

Liderul separatist nu a precizat când va fi semnat acordul cu Rusia şi nici câţi militari vor fi staţionaţi în Abhazia.

Rusia a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud după recentul conflict militar cu Georgia.

Întrebat dacă Abhazia va adera la CSI, Bagapş a declarat: "Da, sigur că este posibil. Această posibilitate este conformă cu principiile noastre. Suntem favorabili". După conflictul cu Rusia, Parlamentul georgian a votat în favoarea retragerii ţării din CSI.

Bagapş a subliniat că se opune aderării Georgiei la NATO: "Ar fi o ameninţare la adresa întregii regiuni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici