Absenteism şcolar. 22 de părinţi amendaţi drastic de o instanţă de judecată

  • Un tribunal din Franţa a amendat 22 de părinţi cu 750 de euro, din cauza absenteismul repetat al copiilor lor de la şcoală.
  • Unii dintre ei au lipsit timp de mai multe luni sau chiar un an şcolar întreg.
Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Absenteism şcolar. 22 de părinţi amendaţi drastic de o instanţă de judecată

Absenteism şcolar. 22 de părinţi amendaţi drastic de o instanţă de judecată

„Şcolarizarea este o obligaţie democratică, în aşa fel încât copiii noştri să aibă acces la cunoaştere", au fost cuvintele rostite joi de procurorul general în faţa părinţilor convocaţi să se prezinte la tribunalul de poliţie din Narbonne, un oraş din Franţa, în urma mai multor perioade de absenteism al copiilor lor de la şcoală.

Cei 22 de taţi şi mame, dintre care doar patru s-au prezentat la audiere, au fost sancţionaţi cu o amendă de 750 de euro pentru „nerespectarea obligaţiei de a-şi trimite copiii la şcoală fără un motiv legitim".

„Ce fel de viaţă vreţi pentru ea? Îi oferiţi riscul de a suferi în viitor, de a nu avea un loc de muncă, de a trăi la marginea societăţii. Veţi crea un adult nefericit", i-ar fi spus magistratul, citat de L'Indépendant, uneia dintre mamele prezente, a cărei fiică nu a fost la şcoală de un an. „Treaba voastră este să o obligaţi să meargă la şcoală", a adăugat magistratul.

De asemenea, procurorul i-a avertizat pe părinţi că, începând de anul viitor, vor fi convocaţi şi că „fiecare zi de absenteism nejustificat va duce la o amendă".

Pentru a combate absenteismul, procuratura a introdus un nou sistem prin care directorii de şcoli raportează toate absenţele nejustificate direct la autoritatea educaţională şi apoi la procuratură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici