Accident de autocar în Mexic: Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite

Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite, dintre care 18 se află în stare gravă, în accidentul unui autocar care s-a prăbuşit într-o prăpastie, în statul mexican Nayarit (vest), a declarat Protecţia civilă locală.

278 afișări
Imaginea articolului Accident de autocar în Mexic: Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite

Accident de autocar în Mexic: Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vehiculul venea de la "Chihuahua şi avea ca destinaţie satul Rincon de Guayabitos. Accidentul a avut loc la ora 04:00 dimineaţa. Avem 26 de morţi şi 27 de răniţi" printre care şi copii, a declarat prin telefon ofiţerul de gardă al Protecţiei civile din Nayarit, Omar Landazuri, după o primă declaraţie în care bilanţul era de 21 de morţi.

"Autocarul s-a răsturnat, a început să cadă în prăpastie şi oamenii au fost aruncaţi afară", a adăugat acesta anterior.

Primele ipoteze menţionează un exces de viteză sau posibilitatea ca şoferul să fi adormit la volan. Accidentul a avut loc la aproximativ 750 de kilometri nord-vest de Mexico.

Directorul Protecţiei civile a statului Nayarit, Martin Tapia, a declarat că vehicului a căzut 100 de metri şi transporta peste 50 de persoane.

Autocarul aparţinea companiei Express Oro Tours şi fusese închiriat de un grup de excursionişti din statul Chihuahua (nord) pentru a ajunge la Rincon de Guayabitos, o staţiune balneară pe coasta Pacificului.

Acesta este al treilea accident grav ce implică un autocar în Mexic de la începutul anului.

Cel mai grav s-a produs la 20 aprilie, când un vehicul care transporta muncitori agricoli a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, provocând moartea a 43 de persoane în statul Veracruz (est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici