VIDEO Accident feroviar grav în Egipt. Cel puţin 32 de morţi şi peste 60 de răniţi, după ce două trenuri de călători s-au ciocnit

  • Două trenuri de călători s-au ciocnit în Egipt, la nord de Sohag.
  • Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte 60 au fost rănite.
  • Autorităţile sanitare au trimis 36 de ambulanţe la faţa locului.
988 afișări
Imaginea articolului VIDEO Accident feroviar grav în Egipt. Cel puţin 32 de morţi şi peste 60 de răniţi, după ce două trenuri de călători s-au ciocnit

VIDEO Accident feroviar grav în Egipt. Cel puţin 32 de morţi şi peste 60 de răniţi, după ce două trenuri de călători s-au ciocnit

Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte 60 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit la nord de oraşul Sohag, spune ministerul Sănătăţii din Egipt.
 
Autorităţile sanitare au trimis 36 de ambulanţe la faţa locului, iar victimele sunt transportate la spitalele locale, a declarat ministerul într-un comunicat citat de Al Jazeera.
 
Imaginile publicate de presa locală înfăţişează vagoane de tren deraiate, deasupra unui canal cu apă.
 
„Trenurile s-au ciocnit în timp ce mergeau la viteze moderate, ceea ce a dus la distrugerea a două vagoane şi la răsturnarea unui al treilea vagon", au declarat surse Reuters.
 
Autoritatea feroviară a transmis, ulterior, că „persoane neidentificate” au declanşat frânele de urgenţă ale primului tren.
 
Egiptul are una din cele mai vechi şi mai mari reţele feroviare din Africa de Nord.

Istoric al accidentelor feroviare în Egipt

Astfel de incidente nu sunt o raritate în Egipt. Potrivit datelor oficiale, 1.793 de accidente feroviare s-au petrecut în întreaga ţară doar în anul 2017.

În 2018, un tren de călători a deraiat în apropierea oraşului sudic Aswan. Cel puţin şase persoane au fost rănite, iar şeful autorităţii de căi ferate din Egipt a fost concediat.

În acelaşi an, preşedintele Abdel-Fattah el-Sisi a declarat că guvernului îi lipsesc aproximativ 250 de miliarde de lire egiptene (14,1 miliarde de dolari) pentru a moderniza sistemul feroviar deteriorat. Discursul lui El-Sisi venea la o zi după ce un tren de călători s-a ciocnit cu un mărfar, incident în urma căruia s-au stins cel puţin 12 vieţi. Printre victime se afla şi un copil.

Cu un an în urmă, 43 de oameni muriseră după ce două trenuri de călători s-au ciocnit în afara oraşului Alexandria, iar în 2016, cel puţin 51 de persoane au decedat în urma ciocnirii a două trenuri de navetişti, lângă Cairo.
 
Cel mai grav accident feroviar din Egipt rămâne cel din 2002, când peste 300 de oameni au murit în flăcări, într-un tren care făcea legătura între Cairo şi sudul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici