ACCIDENT ÎN LANŢ în care au fost implicate cel puţin 100 de maşini, în Marea Britanie - VIDEO

Cel puţin 200 de persoane au fost rănite joi, după ce peste 100 de vehicule au fost implicate într-un accident în lanţ, pe un pod care leagă insula Sheppey de comitatul Kent, în Marea Britanie, relatează BBC News Online.

714 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT ÎN LANŢ în care au fost implicate cel puţin 100 de maşini, în Marea Britanie - VIDEO

ACCIDENT ÎN LANŢ în care au fost implicate cel puţin 100 de maşini, în Marea Britanie - VIDEO (Captură video)

Accidentul, în care au fost implicate peste 100 de vehicule, înclusiv mai multe camioane, s-a produs din cauza vizibilităţii reduse pe autostrada A249, joi, la ora locală 7.15. Potrivit unui raport preliminar, în accident au fost implicate peste 40 de vehicule, însă poliţia a anunţat că numărul acestora depăşeşte 100.

Un martor a spus că vizibilitatea era foarte scăzută, iar şoferii circulau cu farurile stinse. Şoferul Martin Stammers, a descris scena ca fiind "îngrozitoare", cu maşini care au intrat sub TIR-uri şi oameni răniţi. El a spus că vizibilitatea era aproximativ de 9-18 metri, când s-a apropiat de pod şi a văzut cinci maşini care intraseră una în alta. "Timp de 10 minute, tot ce am putut auzi a fost zgomotul maşinilor care se ciocneau", a declarat Stammers.

Inspectorul de poliţie Andy Reeves a declarat că nu există morţi în urma acestui accident, iar aproximativ 200 de persoane au suferit leziuni uşoare. El a adăugat că unele persoane, care încă se aflau în vehicule, pot fi rănite grav.

Potrivit BBC News, şase persoane ar putea să fi fost rănite grav, în urma coliziunii. Unii răniţi au fost scoşi din maşini de către pompieri.

Referindu-se la cauza accidentului, Reeves a declarat că este "prea devreme pentru a stabili cauza accidentului", iar unul dintre factori ar putea fi vremea. "Pot să confirm că a fost şi continuă să fie foarte periculos. Mi-au spus că a fost ceaţă densă şi, cu siguranţă, în acel moment era o vizibilitate redusă", a adăugat el.

Reeves a anunţat că traficul rutier pe acest segment de autostradă ar putea rămâne închis întreaga zi, inclusiv la orele de vârf, seara.

Podul cu patru benzi, a cărui construcţie a costat 100 de milioane de lire sterline, a fost deschis în 2006, având 1,25 kilometri lungime şi o înălţime de 35 de metri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici