Accident la centrala nucleară din Ungaria

Un accident a avut loc la singura centrală nucleară deţinută de Ungaria, situată la Paks, în centrul ţării.

161 afișări
Imaginea articolului Accident la centrala nucleară din Ungaria

Accident la centrala nucleară din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accidentul a avut loc luni seara, când un instrument de măsurare a fost scăpat pe podea, potrivit purtătorului de cuvânt Istvan Mittler.

Nici o persoană nu a fost rănită şi nu au existat emisii radioactive în urma accidentului.

Un detector al fluxurilor de neutroni a fost deplasat în interiorul conductei reactoare a blocului patru, iar cablul care susţinea echipamentul s-a rupt şi a produs căderea acestuia, declaraseră anterior surse citate de MTI.

Evenimentul a fost clasat la nivelul doi, potrivit scării internaţionale nucleare. Pe scara cu zece niveluri, categoria doi este prevăzută pentru evenimentele care nu au un impact direct asupra securităţii, dar care ar trebui să ducă la reevaluarea măsurilor de securitate.

Aflat în drum spre Budapesta de la Pecs, premierul ungar Gordon Bajnai a trecut prin Paks pentru a obţine informaţii despre accident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici