„Accident teribil” în Olanda. Cinci surferi au murit din cauza unui strat enorm de spumă pe mare

  • Cinci surferi şi-au pierdut viaţa după ce au fost înghiţiţi de un strat enorm de spumă de pe mare
  • Echipa de salvare spune că a întâmpinat probleme în recuperarea trupurilor bărbaţilor din cauza lipsei de vizibilitate creată de spumă
3188 afișări
Imaginea articolului „Accident teribil” în Olanda. Cinci surferi au murit din cauza unui strat enorm de spumă pe mare

Cinci surferi au murit în Olanda, din cauza unui strat enorm de spumă pe mare/ FOTO: Profimedia

Stratul de spumă de înălţimea unei persoane, vântul puternic şi valurile înalte au transformat operaţiunea de recuperare a cadavrelor într-una foarte complicată, potrivit CNN.

Poliţişti, pompieri, angajaţi ai serviciului de urgenţă au participat timp de câteva zile, la căutarea surferilor, operaţiune pentru care a fost folosit inclusiv un elicopter.

Patru dintre sportivii care şi-au pierdut viaţa au fost găsiţi, în timp ce al cincilea încă este căutat.

Investigatorii încearcă să afle acum ce a cauzat spuma şi ce rol a avut în tragedie.

Johan Remkes, primarul oraşului Haga, a descris evenimentul ca un „accident teribil”, în care „au fost implicaţi tineri, sportivi care ştiau marea foarte bine”.

Primarul, care a asistat la incident, a adăugat: „Cum este posibil ca nişte surferi atât de experimentaţi să fie luaţi atât de mult prin surprindere într-o zonă pe care o cunoşteau atât de bine? Şi încă ceva: cum este posibil ca o dramă să se desfăşoare într-o intrate a portului, în timp ce la cealaltă intrare a portului, la nici măcar la 100 de metri distanţă, oamenii încă erau la surf, până noaptea târziu?”

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici