Accidentul aviatic din Nepal. Au fost găsite rămăşiţele a 20 de victime

Rămăşiţele a 20 de victime au fost găsite după accidentul aviatic din Nepal, iar speranţele pentru cei doi dispăruţi se risipesc.

332 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic din Nepal. Au fost găsite rămăşiţele a 20 de victime

Accidentul aviatic din Nepal. Au fost găsite rămăşiţele a 20 de victime

Luni, în Nepal, speranţele de a găsi supravieţuitori dintre cele 22 de persoane aflate la bordul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbuşit duminică pe un versant al munţilor Himalaya se diminuau, au declarat oficialii, doar două persoane fiind încă de găsit.

Doi germani, patru indieni şi 16 nepalezi se aflau la bordul avionului De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter care s-a prăbuşit la 15 minute după ce a decolat duminică dimineaţa din oraşul turistic Pokhara, la 125 km vest de Kathmandu.

„Există foarte puţine şanse de a găsi supravieţuitori", a declarat Deo Chandra Lal Karna, un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile din Nepal.

Soldaţii şi salvatorii nepalezi au recuperat 20 de cadavre din epava avionului, împrăştiată pe o pantă abruptă la o altitudine de aproximativ 4.500 de metri.

Terenul dificil şi vremea nefavorabilă au îngreunat activitatea echipelor de căutare. O imagine publicată în presa nepaleză arăta salvatori în uniformă care mutau un cadavru din epavă şi foloseau frânghii pentru a-l trage pe o targă pe o creastă abruptă şi plină de iarbă.

„Există nori foarte groşi în zonă", a declarat telefonic pentru Reuters Netra Prasad Sharma, cel mai înalt funcţionar din districtul Mustang, unde a avut loc accidentul.

În Kathmandu, rudele victimelor aşteptau ca trupurile să fie aduse de la locul accidentului, iar autoritatea aviatică a declarat într-un tweet că identificarea oficială a victimelor nu a avut încă loc.

Operat de compania privată Tara Air, avionul s-a prăbuşit duminică dimineaţa pe o vreme înnorată, iar epava a fost reperată abia luni dimineaţa de armata nepaleză.

Destinaţia era Jomsom, un popular loc turistic şi de pelerinaj care se află la aproximativ 80 km nord-vest de Pokhara - de obicei un zbor de 20 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici