Accidentul aviatic din Pakistan în care au murit 97 de persoane a fost rezultatul unor erori umane/ Ministrul Aviaţiei: Piloţii au fost distraşi în timp ce vorbeau despre coronavirus

Un accident de avion care a ucis 97 de persoane în Pakistan luna trecută a fost rezultatul erorilor umane din partea pilotului şi a controlorului de trafic aerian, potrivit unui raport iniţial asupra dezastrului, relatează BBC.

4073 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic din Pakistan în care au murit 97 de persoane a fost rezultatul unor erori umane/ Ministrul Aviaţiei: Piloţii au fost distraşi în timp ce vorbeau despre coronavirus

Accidentul aviatic din Pakistan în care a ucis 97 de persoane a fost rezultatul unor erori umane/ Ministrul Aviaţiei: Piloţii au fost distraşi în timp ce vorbeau despre coronavirus.

"Nu au reuşit să urmeze protocolul", a declarat ministrul aviaţiei, Ghulam Sarwar Khan, anunţând constatările în parlament.

El a mai spus că piloţii au fost distraşi în timp ce vorbeau despre coronavirus.

Avionul de pasageri s-a prăbuşit pe case din Karachi pe 22 mai. Doar doi pasageri au supravieţuit.

Avionul de pasageri se îndrepta de la Lahore când s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Karachi, după ce a încercat să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Jinnah din oraş. Khan a spus că aeronava, un Airbus A320, condus de Pakistan International Airlines nu avea probleme.

Khan a declarat că raportul complet de anchetă va fi prezentat într-un an şi că va include detalii dintr-o înregistrare efectuată în timpul coborârii.

De asemenea, el a promis o „restructurare” guvernamentală a PIA, insistând că vor fi luate măsuri împotriva piloţilor neglijenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici