ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Imagini de la locul tragediei - GALERIE FOTO

Cel puţin 39 de persoane au murit şi alte aproximativ zece au fost grav rănite, duminică seara, într-un accident de autocar care transporta pelerini în apropiere de Avellino, în regiunea Napoli (sud).

2086 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Imagini de la locul tragediei - GALERIE FOTO

ACCIDENTUL DE AUTOCAR din Italia: Imagini de la locul tragediei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul din Avellino, în sudul Italiei, a deschis luni o anchetă pentru "omor prin imprudenţă", în urma accidentului, scrie presa italiană.

Potrivit agenţiei Ansa, ancheta va viza nu doar o eventuală responsabilitate a şoferului autocarului, mort în accident, ci şi starea vehiculului şi calitatea barei de protecţie ruptă de autocar în timpul cursei sale nebune.

Poliţia rutieră a ridicat deja documentele vehiculului de la sediul firmei de transport Mondotravel, căreia îi aparţinea autocarul.

Autocarul transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care se întorceau dintr-un pelerinaj la Pietrelcina, oraşul natal al lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002 şi venerat în sudul Italiei.

Autocarul - un autobuz mare pentru turism - a ajuns în viteză pe o porţiune în coborâre, în apropiere de Avellino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli, în pofida numeroaselor panouri semnalizând limitarea vitezei, şi a percutat vehicule din faţa sa, provocând un carambol uriaş.

Apoi vehiculul a efectuat un veritabil zbor peste un pod rutier şi s-a prăbuşit de la 30 de metri. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi din vehicul.

O supravieţuitoare, citată de unchiul ei, care a întâlnit-o pentru o scurtă perioadă de timp într-un spital, afirmă că unul dintre pneurile autocarului a explodat şi că şoferul nu a reuşit să menţină controlul asupra vehiculului.

Potrivit poliţiei rutiere, nu există urme de frânare ale autocarului la locul accidentului.

Presa italiană scrie că porţiunea de drum pe care a avut loc tragedia este deosebit de periculoasă. O serie de accidente grave s-a produs în această zonă, în trecut.

Premierul italian Enrico Letta, aflat într-o vizită oficială la Atena, a calificat luni drept "un moment foarte trist pentru Italia" accidentul din regiunea Napoli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici