Accidentul minier din Turcia - Ministru: Maximum 18 persoane mai sunt blocate în mina de la Soma

"Maximum 18 mineri mai sunt blocaţi în mina" de cărbune de la Soma, în vestul Turciei, în care a avut loc un accident, marţi, soldat cu 284 de morţi, a anunţat vineri ministrul turc al Energiei Taner Yildiz.

230 afișări
Imaginea articolului Accidentul minier din Turcia - Ministru: Maximum 18 persoane mai sunt blocate în mina de la Soma

Accidentul minier din Turcia: Maximum 18 persoane mai sunt blocate în mina de la Soma. Bilanţul morţilor ar putea ajunge la 300

Ministrul a sugerat că aceşti mineri sunt morţi, deoarece a spus că bilanţul total al tragediei urmează să crească la "301 sau 302 morţi".

"Nu sunt sute de persoane blocate în mină, aşa cum afirmă unii", a subliniat el.

Intervenţia se va încheia după ce toţi minerii care se mai află în galerii vor fi scoşi afară, a declarat ministrul după trei zile de la cea mai gravă catastrofă industrială din Turcia.

Proteste au avut loc miercuri la Ankara, Istanbul, precum şi în alte oraşe din Turcia, manifestaţii denunţând neglijenţa Guvernului islamo-conservator al premierului Erdogan în tragedia de la Soma.

Unii protestatari îi reproşează premierului Erdogan că a ignorat avertismente repetate privind lipsa de securitate a minelor din Turcia. Premierul Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului său în catastrofa minieră de la Soma. Potrivit echipelor de salvare, zeci de mineri ar fi în continuare blocaţi în mai multe galerii subterane ale minei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici