Acordarea de ajutor umanitar Ucrainei devine o misiune dificilă. Ce soluţii există, în viziunea ONU

Încetarea focului pentru acordarea de asistenţă civililor din Ucraina nu se întrevede la orizont, spune şeful ONU pentru ajutor umanitar.

1211 afișări
Imaginea articolului Acordarea de ajutor umanitar Ucrainei devine o misiune dificilă. Ce soluţii există, în viziunea ONU

Sursa foto: Profimedia

Încetarea focului în Ucraina este puţin probabilă în acest moment, dar ar putea avea loc în câteva săptămâni, a declarat Martin Griffiths, şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru ajutor umanitar.

„În mod evident, nu avem încă o încetare a focului umanitar în partea rusă. Am intrat într-o mulţime de detalii în această privinţă şi au continuat să promită să revină la mine cu privire la detaliile acestor propuneri. În momentul de faţă, dacă aş putea vorbi în numele autorităţilor ruse, acestea nu pun încetarea focului la nivel local în fruntea agendei lor. Încetarea focului nu se află la orizont în acest moment. Ar putea fi peste câteva săptămâni. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât", a spus reprezentantul ONU reporterilor din New York.

Au existat coridoare umanitare sporadice care au permis unor civili să scape din oraşele atacate, dar Ucraina a declarat că alte încercări au fost abandonate din cauza bombardamentelor Rusiei.

În condiţiile în care se aşteaptă o nouă ofensivă majoră în estul Ucrainei, Griffiths a încercat să organizeze încetarea focului la nivel local pentru ca oamenii să plece în siguranţă.

El a declarat că se îndreaptă spre Turcia în această săptămână pentru a discuta cu preşedintele Erdogan despre perspectiva de a găzdui o nouă rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici