Acte inumane în sudul Afganistanului: Rebelii talibani, acuzaţi că au decapitat doi copii

Insurgenţii talibani din Afganistan au decapitat doi copii acuzaţi de spionaj, în provincia Kandahar, situată în sudul ţării, anunţă surse oficiale citate de BBC News online.

421 afișări
Imaginea articolului Acte inumane în sudul Afganistanului: Rebelii talibani, acuzaţi că au decapitat doi copii

Acte inumane în sudul Afganistanului: Rebelii talibani, acuzaţi că au decapitat doi copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre copii, un băieţel în vârstă de zece ani, a fost acuzat că a primit constant alimente din partea poliţiei din districtul Zhari, potrivit BBC News.

Guvernatorul provinciei Kandahar a condamnat execuţiile, catalogându-le drept acte inumane şi aflate în contradicţie cu religia islamică. Talibanii au negat că ar fi executat copii, condamnând şi ei acţiunile.

Celălalt copil executat avea 16 ani, dar nu se cunosc detalii despre el.

În anul 2012, talibanii au fost acuzaţi că au decapitat un băieţel de 12 ani şi o fetiţă de şapte ani, în sudul şi estul Afganistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici