Acuzaţii de agresiune, hărţuire şi discriminare raportate în fiecare serviciu de pompieri din Anglia, arată un raport

Potrivit raportului, serviciile de pompieri, descrise drept un „club de băieţi”, i-au făcut pe oameni să ezite să raporteze un comportament rău de teamă de represalii. Inspectoratul de pompieri a avertizat că descoperirile ar putea fi doar vârful aisbergului.

121 afișări

Exemplele au inclus doi pompieri bărbaţi care au glumit cu o colegă că „o vor viola”, iar cei trei au mimat violul împreună. Cu altă ocazie, un ofiţer superior a dat dovadă de rasism faţă de un coleg de culoare. 

Inspectorii au găsit exemple de comportament rasist, homofob şi misogin într-un sfert de servicii din Anglia, comportamentul fiind adesea scuzat ca „glumă”.
 
Roy Wilsher, de la Inspectorul Majestăţii Sale de Pompieri şi Servicii de Salvare, a declarat despre cazurile de abatere din ultimele 12 luni: „Mai mult de jumătate dintre cei vizaţi de comportament neadecvat, cum ar fi hărţuirea şi hărţuirea, sunt asociate cu o caracteristică protejată. Acest lucru este destul de şocant, dar nu sunt încrezător că aceasta este chiar toată imaginea.”
 
Descoperirile noastre arată hărţuiri profund tulburătoare în serviciile de pompieri şi salvare din întreaga ţară - şi mă tem că acest lucru ar putea fi doar vârful aisbergului. Nu pot garanta că nu există prădători sau rasişti, homofobi sau sexişti în cadrul Serviciului de Salvare al Pompierilor. Dar ceea ce pot garanta este că, dacă recomandările noastre sunt implementate, lucrurile se vor îmbunătăţi", a spus el pentru Sky News.
 
Raportul solicită verificarea antecedentelor tuturor pompierilor şi personalului şi introducerea unor noi standarde de conduită greşită. Aceasta trebuie să includă o listă naţională cu interdicţii. Sectorul trebuie să „prindă” modul în care tratează comportamentul inadecvat, a spus inspectorul, adăugând că „nu poate aştepta încă o zi înainte de a acţiona”.
 

„Am fost presată să mă culc cu un coleg”

 
Sky News a vorbit cu o femeie pompier care a spus că a fost presată să facă sex cu un coleg de sex masculin.
 
"Nu am mai discutat despre asta, dar a fost o perioadă după o seară în care am fost presată să mă culc cu un coleg când nu voiam. Dacă aş fi fost trează, nu aş fi fost niciodată de acord cu asta", a spus ea pentru Sky News.
 
După aceea, sănătatea mea mintală a fost foarte proastă. Am regretat atât de mult încât am început să mă îmbăt – nu mă aşteptam să mă supăr... anul trecut chiar am încercat să-mi iau viaţa din cauza modului în care m-a făcut să mă simt.”
 
Pompierul a spus că i s-au trimis în mod repetat fotografii explicite de la colegi bărbaţi.
 
"Încerc să evit oamenii care mi-au trimis astfel de poze acum. Şi încerc să mă comport cât mai normal posibil... dar este întotdeauna în mintea mea."
 
Pompierul a spus: "Au fost o mulţime de favoruri sexuale cerute. O colegă de sex feminin a fost prinsă în colţ de mai mult de un pompier şi i s-au cerut favoruri sexuale. O alta a fost agresată sexual de un coleg în timp ce trecea pe lângă ea. Apoi i-au făcut fotografii când se schimba”.
 
Ministerul de Interne a calificat concluziile din raport drept „profund îngrijorătoare” şi a promis că va aborda cultura proastă din sector.
 

„Eşecul de a aborda discriminarea şi hărţuirea ajunge până la vârf”

 
Secretarul general al FBU, Matt Wrack, a declarat: „Pompierii au dreptul de a lucra fără teama de a fi maltrataţi din cauza sexului, etniei, sexualităţii, dizabilităţii sau neurodiversităţii lor. Este clar, atât din experienţa noastră, cât şi din conţinutul acestui raport, că eşecul în abordarea discriminării şi hărţuirii în serviciu merge până la vârf. Unii lideri ai serviciului de pompieri fac parte din problemă şi nu au reuşit sistematic să abordeze discriminarea, hărţuirea şi intimidarea în cadrul serviciului. Acest raport coroborează aceste experienţe. Detaliază modul în care rasismul, homofobia şi misoginia sunt în mod obişnuit ignorate, sau chiar instigate, de către oamenii din vârf şi că pompierilor le este frică să vorbească. Reclamanţii s-au trezit investigaţi sau supuşi unor proceduri disciplinare”.
 
Domnul Wrack a spus că FBU va „lua un rol principal în transformarea culturii” serviciului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici