Acuzaţii dure ale lui Putin: "Ucraina utilizează tactici teroriste în tentativa de a declanşa război în Crimeea"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, acuză Ucraina că foloseşte metode "teroriste" pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar.

3773 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii dure ale lui Putin: "Ucraina utilizează tactici teroriste în tentativa de a declanşa război în Crimeea"

Acuzaţii dure ale lui Putin: "Ucraina utilizează tactici teroriste în tentativa de a declanşa război în Crimeea"

"Persoanele care au preluat puterea la Kiev au început să recurgă la tactici teroriste în loc să caute modalităţi pentru o soluţionare politică", a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Vreau să le atrag atenţia partenerilor noştri americani şi europeni. Cred că este deja evident că autorităţile de la Kiev nu caută soluţii diplomatice la probleme, ci recurg la terorism. Este o situaţie foarte îngrijorătoare", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Tentativa de a provoca confruntări militare, de a genera un conflict este o dorinţă de a distrage atenţia de la problemele sociale din Ucraina. Sunt acţiuni criminale", a subliniat Vladimir Putin.

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri în regiunea Crimeea, doi militari ruşi fiind împuşcaţi mortal în timpul operaţiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene. "Un grup de indivizi care încercau să comită un act de sabotaj a fost observat, în cursul nopţii de 7 spre 8 august, în oraşul Armisanks din Crimeea. Un agent FSB şi un militar au fost ucişi în confruntările care au condus la arestarea teroriştilor. Douăzeci de dispozitive explozive conţinând echivalentul a 40 de kilograme de TNT, muniţie, grenade şi arme speciale ucrainene au fost găsite la locul incidentului", a comunicat Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Potrivit FSB, complotul "terorist" a fost organizat de Serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

"Vladimir Putin vrea amplificarea conflictului militar. Rusia amplifică tensiunile, caută cu disperare un motiv de război cu Ucraina, testând reacţia Occidentului", a replicat Ministerul de Externe de la Kiev.

Statele Unite monitorizează cu atenţie acţiunile Rusiei, încercând să afle intenţiile Moscovei, a transmis un oficial american.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Conflictul separatist izbucnit în martie 2014 în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, s-a soldat până în prezent cu peste 9.500 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici