Acuzaţii la nivel înalt: Israelul investighează afacerea submarinelor germane achiziţionate în timpul mandatului lui Netanyahu

  • Israelul va investiga achiziţionarea de submarine germane sub conducerea lui Netanyahu
  • Acordul dintre Israel şi firma germană Thyssenkrupp a generat acuzaţii de luare de mită
  • Colaboratorii apropiaţi ai fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu sunt cercetaţi pentru implicarea directă în afacere
  • În pofida scandalului, Israelul a anunţat recent un nou acord cu gigantul german
13952 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii la nivel înalt: Israelul investighează afacerea submarinelor germane achiziţionate în timpul mandatului lui Netanyahu

Sursa foto: Profimedia

Cabinetul israelian a aprobat duminică o comisie de anchetă la nivel de stat pentru a investiga acuzaţiile de corupţie care implică achiziţionarea de submarine şi alte nave de război din Germania.

Ţara a plătit aproximativ 1.76 miliarde de euro în perioada 2009 - 2016 pentru a cumpăra nave performante de luptă, de la compania Thyssenkrupp din Germania, cu scopul de a întări marina israeliană.

Confidenţii apropiaţi ai prim-ministrului din acea perioadă, Benjamin Netanyahu, au fost implicaţi în mod direct în afacerea submarinelor, cunoscută şi sub numele de „Cazul 3000” în Israel. Fostul premier a fost interogat de poliţie cu privire la înţelegerile pe care le-a avut, însă nu a fost numit suspect.

Netanyahu, acum lider al opoziţiei, a fost acuzat că a promovat acordurile împotriva voinţei armatei şi a ministerului apărării.

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a numit „cel mai grav scandal de corupţie din istoria Israelului”, relatează Deutsche Welle.

Comisia de anchetă va analiza procesul de achiziţie, dar nu va cerceta pe inculpaţii judecaţi în prezent. În plus, vor fi cercetate circumstanţele în care Israelul a fost de acord cu vânzarea submarinelor germane către Egipt.

Ancheta vine la doar câteva zile după ce Israelul a anunţat un nou acord în valoare de 3 miliarde de euro pentru a cumpăra 3 submarine de la Thyssenkrupp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici