Aderarea Suediei la NATO va fi dezbătută joi în Parlamentul Turciei

Comisia de afaceri externe a parlamentului turc va dezbate joi un proiect de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO, conform agendei oficiale a instituţiei, anunţă Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Aderarea Suediei la NATO va fi dezbătută joi în Parlamentul Turciei

Aderarea Suediei la NATO va fi dezbătută joi în Parlamentul Turciei

Preşedintele Tayyip Erdogan a înaintat proiectul de lege parlamentului spre ratificare în urmă cu trei săptămâni. Anterior, Turcia a ridicat obiecţii privind candidatura acuzând Suedia că adăposteşte militanţi kurzi, pe care turcii îi consideră terorişti.

Proiectul de lege trebuie să fie aprobat de comisia de afaceri externe a parlamentului înainte de votul în plen. Pentru a deveni lege, documentul mai are nevoie de semnătura lui Erdogan.

Deşi a spus că Ankara se aşteaptă mai mult de la Suedia în combaterea militanţilor kurzi, Erdogan a spus în această lună că va încerca să faciliteze ratificarea cât mai mult posibil.

Miniştrii de externe ai NATO se vor întâlni la Bruxelles pe 28 şi 29 noiembrie.

Suedia şi Finlanda au solicitat anul trecut să adere la NATO pentru a-şi consolida securitatea după invadarea Ucrainei de către Rusia. Aderarea Finlandei a fost aprobată de toate ţările membre, dar oferta Suediei a fost întârziată de Turcia şi Ungaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici