Adjunctul Theresei May spune că un acord pentru Brexit poate fi finalizat în 24-48 ore

Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) se află pe punctul de a încheia un acord pentru Brexit, care s-ar putea realiza în următoarele 24 - 48 de ore, a declarat adjunctul prim-ministrului britanic Theresa May, David Lidington, pentru BBC Radio, informează agenţia de presă Reuters.

763 afișări
Imaginea articolului Adjunctul Theresei May spune că un acord pentru Brexit poate fi finalizat în 24-48 ore

Adjunctul Theresei May spune că un acord pentru Brexit poate fi finalizat în 24 - 48 ore

„Nu suntem încă acolo. În prezent, suntem aproape de a ajunge la finalul distanţei”, a declarat şeful de cabinet al Theresei May, David Lidington, pentru BBC Radio, referindu-se la perioada de negocieri dintre Marea Britanie şi UE.

Întrebat dacă este posibil să se ajungă la o înţelegere pentru Brexit în următoarele 24 sau 48 de ore, el a răspus: „Încă este posibil, dar nu este deloc totul hotărât, aşa aş rezuma situaţia. Optimist precaut”.

Ca urmare a comentariilor lui Lidington, lira sterlină şi-a reluat creşterea, după ce, în ultimele zile, a fost afectată de negocierile pentru Brexit.

UE doreşte să ajungă la un proiect de acord pentru Brexit până cel târziu la sfârşitul zilei de miercuri, 14 noiembrie, dar puţini oficiali de la Bruxelles par să-şi facă speranţe că s-ar putea ajunge la un acord în această săptămână.

Oficialii europeni se tem că, dacă nu vor ajunge la un proiect de acord în actuala rundă de negocieri, atunci decizia finală s-ar putea amâna până în ianuarie, ceea ce le dă timp oponenţilor să întârzie şi mai mult chiar Brexitul.

Lidington a reiterat că poziţia Marii Britanii rămâne aceeaşi în ceea ce priveşte graniţa cu Irlanda de Nord, care ar urma să fie graniţa UE cu Marea Britanie: dacă această graniţă va fi folosită vreodată, „este în mod clar că trebuie să fie ceva temporar şi nu pe termen nedeterminat”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici