Administraţia Biden a aprobat vânzarea de arme către Taiwan în valoare de 440 de milioane de dolari

Administraţia Biden a aprobat vânzarea a două loturi de arme în valoare totală de 440 de milioane de dolari către Taiwan, pe fondul tensiunilor continue dintre Taipei şi Beijing, a anunţat joi Departamentul de Stat.

453 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden a aprobat vânzarea de arme către Taiwan în valoare de 440 de milioane de dolari

Un lot de arme în valoare de 332 de milioane de dolari  include muniţie de 30 mm şi echipamente aferente, iar celălalt lot, care este în valoare de 108 de milioane de dolari, include piese de schimb şi reparaţii pentru vehicule şi arme. 

„Această vânzare propusă serveşte intereselor naţionale, economice şi de securitate ale SUA prin sprijinirea eforturilor continue ale beneficiarului de a-şi moderniza forţele armate şi de a menţine o capacitate defensivă la nivel credibil”, a spus Departamentul de Stat,  potrivit CNN.

Washingtonul a furnizat de mult arme insulei în conformitate cu termenii legii relaţiilor şi există sprijin bipartizan pentru furnizarea de arme Taiwan. Cu toate acestea, mişcarea a provocat un răspuns furios din partea regimului comunist de la Beijing, care consideră Taiwanul ca parte a Chinei şi a transmis că „se opune ferm” interacţiunii militare dintre SUA şi Taiwan.

„SUA ar trebui să respecte principiul Chinei unice şi cele trei comunicate comune. Ar trebui să înceteze să vândă arme Taiwanului, creând tensiuni şi subminând pacea şi stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-un briefing de presă regulat.

Ministerul Apărării din Taiwan a mulţumit Statelor Unite. „Armata în continuă expansiune şi opresiunea din zona gri a Chinei au reprezentat o ameninţare severă pentru Taiwan”, a transmis ministerul într-un comunicat.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici