Administraţia Donald Trump adoptă noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong

  • Administraţia Donald Trump a adoptat noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong.
  • Sancţiunile vizează 14 parlamentari chinezi.
  • Măsura este o reacţie la decizia Guvernului din Hong Kong de excludere a patru parlamentari prodemocraţie.
1665 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump adoptă noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong
Administraţia Donald Trump a decis impunerea de noi sancţiuni împotriva Chinei din cauza crizei din Hong Kong, anunţă Departamentul american al Trezoreriei, conform agenţiei Reuters.
 
Washingtonul a dispus sancţionarea a 14 membri ai Congresului Naţional al Poporului din China, ca reacţie la decizia Guvernului din Hong Kong de excludere a patru parlamentari prodemocraţie în virtutea unei legi aprobate de Beijing.
 
Comisia Permanentă a Parlamentului Chinei a aprobat la începutul lunii noiembrie o lege care permite Guvernului pro-Beijing din Hong Kong să anuleze mandatele parlamentarilor care susţin independenţa. Imediat după această decizie, Guvernul din Hong Kong a decis anularea mandatelor a patru deputaţi ai opoziţiei - Alvin Yeung, Kwok Ka-ki, Dennis Kwok şi Kenneth Leung. Ca reacţie, ceilalţi 15 parlamentari ai opoziţiei au anunţat că demisionează.
 
Uniunea Europeană a cerut Administraţiei Chinei să revină asupra deciziilor care au condus la anularea mandatelor parlamentarilor prodemocraţie din Hong Kong.
 
Administraţia de la Beijing a impus în iunie o nouă lege privind siguranţa naţională în regiunea semiautonomă Hong Kong, o măsură condamnată dur de Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, precum şi de organizaţiile pentru drepturile omului. Zeci de disidenţi au fost arestaţi în virtutea noii legi privind siguranţa naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici