Administraţia Vladimir Putin denunţă "acţiunile ostile" ale SUA contra "suveranităţii" Iranului

Administraţia Vladimir Putin a denunţat din nou vineri "acţiunile ostile" ale Statelor Unite împotriva "suveranităţii" Iranului, exprimând speranţa că Administraţia de la Teheran va putea respinge ingerinţele americane.

1284 afișări
Imaginea articolului Administraţia Vladimir Putin denunţă "acţiunile ostile" ale SUA contra "suveranităţii" Iranului

Administraţia Putin denunţă "acţiunile ostile" ale SUA contra "suveranităţii" Iranului

"Acuzaţiile Teheranului privind implicarea unor forţe externe în alimentarea protestelor din Iran nu sunt lipsite de fundament", a declarat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Sperăm că Iranul va avea puterea de a face faţă "acţiunilor ostile" americane, a adăugat Serghei Ribkov, conform agenţiei Interfax.

"Statele Unite continuă, atât în mod deschis, cât şi în secret, ingerinţele în afacerile interne ale altor ţări; fac acest lucru fără ruşine", a afirmat Serghei Riabkov.

Decizia Washingtonului de a convoca o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei politice din Iran reprezintă "un atac asupra suveranităţii" acestei ţări", a acuzat oficialul rus, exprimând regret că Statele Unite ignoră prevederile Cartei ONU, sacrificându-le pentru atingerea propriilor obiective politice.

O reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Iran este programată vineri seară.

Administraţia Vladimir Putin a îndemnat şi joi Statele Unite să nu se implice în "afacerile interne" ale Iranului, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a exprimat susţinere pentru protestatarii iranieni. "Acestea sunt afacerile interne ale Iranului. Exprimăm speranţa că situaţia nu va degenera într-un scenariu al vărsării de sânge şi violenţelor", a comunicat joi Ministerul rus de Externe. "Interferenţele externe pentru destabilizarea situaţiei sunt inadmisibile", a subliniat Ministerul rus de Externe.

Poziţia Ministerului rus de Externe este o reacţie la susţinerea exprimată de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru protestatarii iranieni. "Am un respect foarte mare pentru poporul iranian, în contextul eforturilor de înlăturare a Guvernului corupt. Veţi vedea o mare susţinere din partea Statelor Unite la momentul potrivit!", a transmis Donald Trump prin Twiter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici