SUA anunţă relaxarea condiţiilor de călătorie pentru străinii care sunt vaccinaţi

  • Administraţia SUA anunţă relaxarea condiţiilor de călătorie pentru străinii din UE şi Marea Britanie care sunt vaccinaţi.
  • Oficial american: „Este o abordare axată pe fiecare persoană, nu pe ţări, astfel că este un sistem mai puternic"
440 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă relaxarea condiţiilor de călătorie pentru străinii care sunt vaccinaţi

Administraţia SUA anunţă relaxarea condiţiilor de călătorie pentru străinii care sunt vaccinaţi

Administraţia Joseph Biden a anunţat, luni, un plan de relaxare a condiţiilor de călătorie pentru cetăţenii din spaţiul Uniunii Europene şi din Marea Britanie care sunt vaccinaţi anticoronavirus, informează BBC News.

Începând din noiembrie, străinii care sunt vaccinaţi anti-Covid-19 vor putea ajunge în Statele Unite, unde vor fi testaţi şi le vor fi monitorizate contactele. Centrul american pentru Combaterea Bolilor (CDC) urmează să anunţe ce vaccinuri vor fi recunoscute de autorităţile americane.

Statele Unite au impus restricţii dure de călătorie începând din martie 2020, în contextul pandemiei.

„Este o abordare axată pe fiecare persoană, nu pe ţări, astfel că este un sistem mai puternic. Cel mai important, cetăţenii străini care vin în SUA vor trebui să fie vaccinaţi în totalitate", a declarat Jeff Zients, coordonatorul Casei Albe privind campania de combatere a coronavirusului.

Anunţul SUA a fost salutat de premierul Marii Britanii, Boris Johnson. „Este vorba de o stimulare extraordinară a afacerilor şi comerţului, este minunat că rudele de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic se vor putea reuni din nou", a transmis Boris Johnson.

„Este o veste extraordinară pentru investiţiile germane şi europene, pentru exporturi şi pentru relaţiile transatlantice", a reacţionat vicecancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici