Administraţia SUA reafirmă că nu susţine atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, marţi, că Statele Unite nu susţin deloc atacurile Ucrainei pe teritoriul Rusiei, în contextul acuzaţiilor Kremlinului după incidentele cu drone produse la Moscova.

251 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA reafirmă că nu susţine atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei

Administraţia SUA reafirmă că nu susţine atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei

"La modul general, noi nu susţinem atacurile în interiorul Rusiei. Noi ne concentrăm pe a furniza Ucrainei echipamente şi instruirea necesară pentru a obţine din nou controlul asupra teritoriului suveran", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, conform cotidianului Le Monde, cu ocazia vizitei în Suedia a secretarului de Stat, Antony Blinken.

La rândul său, un oficial din cadrul Preşedinţiei SUA a declarat, potrivit site-ului Tagesschau.de, că Washingtonul nu susţine atacuri pe teritoriul Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat, marţi, Ucraina de tentative de atacuri cu drone asupra unor zone civile din Moscova, iar Ministerul rus de Externe a avertizat că armata rusă va riposta. "Ucraina încearcă să sperie Rusia. Regimul de la Kiev a optat pentru o altă cale, încearcă să intimideze Rusia, să îi intimideze pe cetăţenii ruşi, să atace imobile rezidenţiale. Sunt semne clare ale activităţilor teroriste. Sistemul antiaerian al Moscovei a funcţionat normal, în mod satisfăcător, deşi mai sunt lucruri de făcut. Trebuie să creăm un sistem antiaerian cu eficienţă totală în capitala ţării. Vom face acest lucru", a declarat Vladimir Putin, conform agenţiei Interfax şi postului BBC News.

"Rusia îşi rezervă dreptul de a trece la cele mai dure măsuri ca reacţie la atacurile teroriste ale regimului de la Kiev", a avertizat Ministerul de Externe de la Moscova. "Susţinerea acordată de Occident regimului de la Kiev îi împinge pe liderii ucraineni să comită acte criminale din ce în ce mai iresponsabile", a acuzat Ministerul rus de Externe, citat de cotidianul Le Monde.

Administraţia de la Kiev a susţinut, marţi, că Ucraina nu este implicată "direct" în atacurile cu dronă care au provocat daune minore asupra unor clădiri din oraşul Moscova. "În privinţa atacurilor, sigur că suntem bucuroşi să observăm şi să anticipăm o intensificare a acestora. Dar nu avem nimic de-a face direct cu ele", a declarat Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Cancelariei prezidenţiale din Ucraina, fără a explica la ce se referă prin lipsa de implicare "directă".

Sistemele antiaeriene ruse au doborât opt drone lansate de grupuri ucrainene, la periferia Moscovei. Două drone au fost avariate de sistemele antiaeriene, şi-au modificat traiectoriile de zbor şi au căzut pe două clădiri civile. "În cursul dimineţii, un atac cu drone a provocat daune minore asupra unor clădiri. Nicio persoană nu a fost grav rănită", a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici