Administraţia Trump urmează să impună sancţiuni economice „foarte puternice” împotriva Turciei în urma ofensivei din Siria

Administraţia Donald Trump urmează să impună sancţiuni economice Ankarei posibil încă din această săptămână, pentru incursiunea sa în nordul Siriei, una dintre puţinele pârghii pe care Statele Unite le are încă asupra Turciei, care are statut de stat aliat NATO, potrivit Reuters.

1686 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump urmează să impună sancţiuni economice „foarte puternice” împotriva Turciei în urma ofensivei din Siria

Administraţia Trump urmează să impună sancţiuni economice Turciei în urma ofensivei din Siria

Utilizarea armatei americane pentru a opri ofensiva Turciei asupra miliţilor kurde aliate SUA nu a fost niciodată o opţiune, au declarat oficiali din Ministerul Apărării, iar Trump a cerut duminică Pentagonului să înceapă o retragere „deliberată” a tuturor trupelor americane din nordul Siriei.

După ce secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat, vineri, că Trump a autorizat noi sancţiuni „foarte puternice” care vizează Turcia, administraţia părea gata să înceapă să pună în practică ameninţarea lui Trump de a distruge economia Turciei.

Duminică, Trump a declarat că ascultă de îndemnul Congresului, în care republicanii şi democraţii pun presiune pentru impunerea de sancţiuni Turciei.

„Tratând cu Lindsey Graham şi cu mulţi membri ai Congresului, inclusiv democraţi, despre impunerea unor sancţiuni puternice Turciei”, a declarat Trump pe Twitter, referindu-se la aliatul fidel al lui Trump şi senator american care l-a xriticat pe preşedinte săptămâna trecută.

„Trezoreria este gata să aplice aceste sancţiuni, poate fi solicitată o legislaţie suplimentară. Există un consens larg în acest sens. Turcia a cerut să nu se pună în practică acest lucru. Rămâneţi la curent!”, a adăugat acesta.

Un oficial american, vorbind sub condiţia anonimatului, a declarat pentru Reuters că sancţiunile „au fost elaborate la toate nivelurile guvernului pentru a fi aplicate”.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Taguri:
sua,
turcia,
sancţiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici