Adolescenta din Mehedinţi acuzată că şi-a înjunghiat o prietenă, audiată de poliţişti

Adolescenta din Drobeta Turnu Severin acuzată că miercuri după-amiază şi-a înjunghiat cu un cuţit o prietenă este audiată, la ora transmiterii acestei ştiri, de poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, fata urmând să fie cercetată pentru tentativă de omor sau vătămare corporală deosebit de gravă.

5 afișări

Comisarul Dan Pătruţescu, de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi,a declarat corespondentului MEDIAFAX că tânăra în vârstă de 13 ani înjunghiată miercuri după amiază a fost lovită cu un cuţit chiar de prietena sa, Laura Stăncioiu Balaci, în vârstă de 14 ani, ambele fiind colege în clasa a şaptea a Liceului Teoretic Gheorghe Ţiţeica, din Drobeta Turnu Severin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deocamdată, nu ştim care a fost motivul pentru careîntre cele două colege s-a iscat conflictul, a fost unul spontan. Cea care a înjunghiat-o pe Isabela Marcu urmează să fie supusă unui test psihologic pentru a vedea dacă tânăra a avut discernământ în momentul săvârşirii faptei, după care va fi cercetată pentru tentativă de omor sau vătămare corporală deosebit de gravă", a precizat comisarul Dan Pătruţescu.

Totodată, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinţi, Doiniţa Chircu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că în cazul celor două fete va declanşa o anchetă şi va dispune măsurile prevăzute de regulament în cazul celei care a săvârşit fapta.

"Eleva care a înjunghiat-o pe cealaltă este olimpică şi mă uimeşte cum un astfel de copil a putut face acest gest, mai ales că cele două erau foarte bune prietene. Vom demara o anchetă cu o comisie formată din consilieri psiho-pedagogi pentru o constatare cât mai exactă a situaţiei. Vrem să ştim dacă eleva a făcut această faptă premeditat, cum şi de când purta cuţitul la ea", a precizat inspectorul general şcolar al judetului Mehedinţi.

O adolescentă în vîrstă de 13 ani, din Drobeta Turnu Severin, a ajuns, miercuri după-amiază, la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Municipiu, cu multiple plăgi la gât şi abdomen, după ce a fost înjunghiată de o prietenă a sa.Adolescenta în vârstă de 13 ani se afla împreună cu prietena sa în zona Muzeului Regiunii Porţile de Fier, pe malul Dunării. La un moment dat, între cele două a izbucnit o altercaţie, iar potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor se pare că una dintre fete a înjunghiat-o pe cealaltă în gât cu un cuţit.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, Cristian Jianu, a declarat, miercuri după-amiază, că fata a ajuns în stare foarte gravă la spital, în jurul orelor 17.00 fiind în sala de operaţie.

"Adolescenta a ajuns în stare de şoc hemoragic, cu multiple plăgi penetrante în zona gâtului şi plăgi penetrante hemoperitonale în zona abdomenului, după ce a fost înjunghiată cu un cuţit. Acest lucru înseamnă că fata are sânge în burtă, medicii de la Secţia de Chirurgie încercând să îi salveze viaţa", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici