Adolescentul care a ucis 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente

Adolescentul responsabil de uciderea a 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente, a anunţat joi poliţia, în urma analizării calculatorului acestuia.

52 afișări
Imaginea articolului Adolescentul care a ucis 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente

Adolescentul care a ucis 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am analizat calculatorul acestuia şi am găsit jocuri video tipice acestui tip de fanatic, inclusiv jocul Counter-strike", a menţionat un oficial din cadrul poliţiei locale, Ralf Michelfelder.

Tim Kretschmer, în vârstă de 17 ani, înarmat cu un pistol de tip Beretta şi îmbrăcat cu o uniformă neagră de luptă, a ucis nouă elevi şi trei profesori, apoi a omorât alte trei persoane în timp ce încerca să scape, iar în cele din urmă s-a sinucis.

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrman, a declarat pentru un post de radio bavarez că, dacă se va dovedi că jocurile video violente au contribuit la drama de miercuri, acestea ar trebui interzise.

"Astfel de jocuri, după părerea mea, nu au nici o legătură cu noi", a menţionat Herrman.

În 2003, în urma unui masascru petrecut la Erfurt, când ucigaşul fusese influenţat de jocurile video violente, Parlamentul german a interzis vânzarea anumitor tipuri de jocuri care prevăd crime şi masacre.

Potrivit cotidianului Tagesspiegel, în 2008, vânzarea a 43 de jocuri de acest tip a fost interzisă în Germania.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

16 morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania (Video)

Adolescentul care a deschis focul într-o şcoală din Germania s-a sinucis

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici