Adrian Sârbu: Japonia a pus punctul pe i. NATO nu mai este o alianţă atlantică, ci este o alianţă globală

  • • Japonia transmite un mesaj foarte puternic prin discuţiile privind deschiderea primului birou de legătură cu NATO din Asia
  • • Chinezii vor fi descurajaţi de avansul militar al ţărilor care nu fac parte din cercul lor de influenţă
  • • Japonia, ca şi Germania, trece printr-o schimbare istorică şi trebuie să contribuie la descurajarea Chinei
7304 afișări

„Mesajul este foarte puternic (…) arată că lumea democratică s-a trezit, de la Washington până la Berlin, ar fi trebuit mai mult la Paris, în Australia şi în Japonia. Mesajul este să fie pace şi, dacă acesta să fie singura cu care pot fi descurajaţi acest avansul militar al ţărilor care nu sunt în cercul de influenţă chinezesc (...) atunci când China, când va vedea astfel de gesturi, se va gândi de două ori. Problema noastră de securitate astăzi nu este Rusia. Putin fără acordul lui Xi nu ataca Ucraina. Şi acum începe să înţeleagă ce greşeală a făcut. (…) Deci Japonia a pus punctul pe i. NATO nu mai este o alianţă atlantică, ci este o alianţă globală (…) Sper să fie pacifică, sper să aibă acest final, sens şi scop, nu pacifică prin forţă, ci pacificare prin persuasiune (…) Pentru Japonia şi Germania se produce o nouă schimbare istorică (…) aceste două ţări au fost reeducate într-o democraţie ani de zile, pe un model democratic foarte precis şi aceste ţări au ajuns democrate. Să crezi că Germania poate să fie o societate substanţială şi fundamentală democratică, ce să mai vorbim de Japonia, cu tradiţiile ei imperiale, şi un rezultat impresionant. În acelaşi timp aceste ţări, care sunt în top cinci mondiale, trebuie să-şi aducă contribuţia la descurajarea acestor descreieraţi (...) nişte pitecantropi comunişti, comunişti, care pun azi omenirea în pericol”, a afirmat Adrian Sârbu, miercuri seara la Ştiu, la Aleph News. Să crezi că Germania poate să fie o societate substanţială şi fundamentală democratică, ce să mai vorbim de Japonia, cu tradiţiile ei imperiale, şi un rezultat impresionant. În acelaşi timp aceste ţări, care sunt în top cinci mondiale, trebuie să-şi aducă contribuţia la descurajarea acestor descreieraţi (...) nişte pitecantropi comunişti, comunişti, care pun azi omenirea în pericol”, a afirmat Adrian Sârbu, miercuri seara la Ştiu, la Aleph News. Să crezi că Germania poate să fie o societate substanţială şi fundamentală democratică, ce să mai vorbim de Japonia, cu tradiţiile ei imperiale, şi un rezultat impresionant. În acelaşi timp aceste ţări, care sunt în top cinci mondiale, trebuie să-şi aducă contribuţia la descurajarea acestor descreieraţi (...) nişte pitecantropi comunişti, comunişti, care pun azi omenirea în pericol”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici