Adunarea Naţională a respins şi a doua moţiune de cenzură privind reforma pensiilor

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a respins, luni seară, şi a doua moţiune de cenzură împotriva planului reformei pensiilor, admiţând practic adoptarea prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

237 afișări
Imaginea articolului Adunarea Naţională a respins şi a doua moţiune de cenzură privind reforma pensiilor

Adunarea Naţională a respins şi a doua moţiune de cenzură privind reforma pensiilor

A doua moţiune de cenzură, depusă de formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a primit doar 94 de voturi pentru în Adunarea Naţională, cu mult sub majoritatea de 287 de voturi, conform cotidianului Le Monde.

Prima moţiune de cenzură, depusă de grupul politic de centru LIOT (Libertăţi, Independenţi, Teritorii şi Regiuni franceze de peste mări), a fost respinsă la limită, primind 278 de voturi pentru, dar sub majoritatea de 287 de voturi.

Prin respingerea moţiunilor de cenzură, planul controversat privind reforma pensiilor a fost adoptat prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

Însă alianţa de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES, opoziţie) a anunţat că va formula o sesizare la Curtea Constituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici