Adunarea naţională libiană a respins noul guvern, iar premierul Mustafa Abu Chagur a fost demis

Adunarea naţională libiană a respins duminică formula unui nou guvern propus de premierul ales Mustafa Abu Chagur care a fost demis din funcţie, conform preşedinţiei Adunării.

148 afișări
Imaginea articolului Adunarea naţională libiană a respins noul guvern, iar premierul Mustafa Abu Chagur a fost demis

Adunarea naţională libiană a respins noul guvern, iar premierul Mustafa Abu Chagur a fost demis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O sută douăzeci şi cinci de membri ai Adunării au refuzat să acorde votul de încredere "guvernului de criză" propus, faţă de 44 de voturi pentru şi 17 abţineri, conform imaginilor transmise în direct de televiziunea libiană. Conform reglementărilor interne ale Adunării, aceasta trebuie să aleagă un nou şef al guvernului.

Duminică seară, membrii Congresului general naţional (CGN) discutau procedurile pentru a numi sau alege un nou şef al guvernului.

În aşteptare, aceştia şi-au anunţat intenţia de a reînnoi încrederea în guvernul de tranziţie aflat în exerciţiu al lui Abdelrahim al-Kib, înainte de alegerea unui nou premier.

Conform reglementărilor interne ale CGN, Abu Chagur a făcut duminică ultima sa propunere după de o primă componenţă a fost propusă joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici