Aeronavele cu care Rusia ar putea bombarda Ucraina

  • Federaţia Rusă, pentru atacarea Ucrainei, dispune de aeronave de fabricaţie sovietică, majoritatea fiind introduse în serviciu din anii 1970-1990: Su-24 MiG-29, Su-25, Su-27, Su-34, Su-30 şi MiG-31
  • Cea mai nouă aeronavă a Rusiei este un avion supersonic Su-57 de generaţia a cincea, cu tehnologie Stealth.
11299 afișări
Imaginea articolului Aeronavele cu care Rusia ar putea bombarda Ucraina

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Ultimele informaţii arată că Rusia ar putea ataca Ucraina în orice zi pe durata Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. CIA a estimat că ziua atacului ar putea fi 16 februarie. Atacul Rusiei ar putea debuta cu bombardamente aeriene. 

Ce avioane va folosi Rusia pentru a bombarda Ucraina? 

Forţele aviatice ale Rusiei 

 

  • Mil Mi-24 este un elicopter de atac, de fabricaţie sovietică, care a fost introdus în Forţele Armate Ruseşti din anul 1972. Combină capacităţile ofensive cu cele de transport limitat (329 active în prezent)  

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Suhoi Su-24 este un avion supersonic de bombardament ce a fost introdus din anul 1974 (274 active în prezent). 

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Mikoian-Gurevici MiG-29 este un avion de vânătoare cu reacţie din generaţia a patra care a fost proiectat de URSS în anii 1970 pentru a contracara avioanele americane de vânătoare ca F-15 Eagle şi F-16 Fighting Falcon. A fost introdus în dotarea Forţelor Aeriene Sovietice din anul 1983 (259 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Suhoi Su-25 este un avion de reacţie cu două motoare, fiind proiectat să asigure suport aerian la sol. Modelul a fost introdus în dotarea Forţelor Aeriene Sovietice din anul 1981 (193 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Suhoi Su-27 este un avion supersonic foarte uşor de manevrat şi cu o rază lungă de acţiune. Este dotat cu sisteme radar şi armament aer-aer. Modelul de fabicaţie sovietică a fost introdus în dotarea Forţelor Aeriene Sovietice din anul 1985 (172 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Suhoi Su-34 este un avion supersonic de luptă/bombardier cu rază medie de acţiune. Modelul de fabricaţie sovetică a fost testat în 1990 şi a intrat în serviciu din 2014. Este proiectat să lovească ţinte terestre şi navale, în special cele mici şi mobile. Participă la operaţiuni de unul singur sau de grup. Poate opera în misiuni pe timp de zi şi noapte, indiferent de condiţile meteo şi într-un mediu ostil. Este un avion special adaptat pentru războiul electronic. Are capacităţi de recunoaştere aeriană (131 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Suhoi Su-30 este un avion de luptă foarte uşor de manevrat. Este un model de fabricaţie sovietică cu două motoare, două locuri, cu rol multirol pentru misiuni pe timp de zi şi noapte şi pentru toate condiţile meteo, conceput pentru atacuri aer-aer. A fost introdus în dotarea Forţelor Aeriene Ruse din 1996 (119 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Mikoian-Gurevici MiG-31 este un interceptor supersonic şi primul model de avion de vânătoare rusesc dotat cu radar cu baleiaj electronic Zaslon şi cu rachete aer-aer cu rază lungă de acţiune, fiind proiectat pentru a apăra spaţiul sovietic de bombardierele strategice americane şi de rachetele de croazieră. A fost introdus din anul 1981 (113 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

 

  • Suhoi Su-57 este un avion de luptă de generaţia a cincea, dezvoltat de Federaţia Rusă din 2009 şi introdus în dotarea Forţelor Aeriene din 2020. Este un model de avion de luptă multirol capabil de luptă aeriană, precum şi de lovituri aer-sol şi aer-apă. Conceput ca avion STEALTH, este uşor de manevrat, are sistem radar, sistem electronic integrat multifuncţional şi sistem integrat electronic-optic şi este dotat cu două tunuri. Poate atinge viteza maximă de 2 mach. Este proiectat să contracareze modelele americane de ultimă generaţie ca F-22 Raptor şi F-35 Lightning II (5 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

  • Tupolev Tu-160 este un avion supersonic şi bombardier strategic rusesc, proiectat în perioada sovietică. Are aripi în săgeată, cu geometrie variabilă („aripi mobile”). A fost proiectat de Biroul de proiectare Tupolev şi în prezent este cel mai mare avion de luptă din lume şi în acelaşi timp cel mai mare supersonic din istorie. În categoria avioanelor de luptă, Tu-160 deţine recordul pentru cea mai mare greutate de decolare. În anul 2010, Tu-160 a atins un nou record, reuşind să zboare pe o distanţă de 18.000 de kilometri. Poate transporta proiectile nucleare (16 active în prezent) 

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

 

  • Beriev A-50 este un avion rusesc de avertizare timpurie, control şi comandă şi supraveghere a spaţiului aerian. Dispune de un fuzelaj alungit, cu spaţiu pentru monitoare şi sisteme de comunicare, iar deasupra fuzelajului este instalată o antenă rotativă cu radar cu baleiaj electronic pasiv (15 active în prezent)

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

 

  • Suhoi Su-35 este un avion de luptă multirol proiectat de constructorul rus Suhoi, şi introdus în 2014. Este un avion uşor de manevrat, cu un singur loc, bimotor , proiectat de Biroul de Proiectare Sukhoi şi construit de Uzina de Avioane Komsomolsk-on-Amur (103 active în prezent) 

 

Sursa Foto-Wikipedia Commons 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici