Aeroportul din Veneţia, închis, iar zborurile au fost deviate din cauza unui stol de pescăruşi

Aeroportul din Veneţia a fost închis timp de mai bine de o oră, iar zborurile au fost deviate vineri din cauza prezenţei unui stol de pescăruşi.

148 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Veneţia, închis, iar zborurile au fost deviate din cauza unui stol de pescăruşi

Aeroportul din Veneţia, închis, iar zborurile au fost deviate din cauza unui stol de pescăruşi

Aeroportul Marco Polo din oraşul din nord-estul Italiei s-a închis la ora locală 09:45. Zborurile au fost redirecţionate către Treviso, Verona, Trieste şi Milano, înainte ca operaţiunile normale să fie reluate la ora 11:20.
 
Loviturile de păsări în aeroporturi sunt cel mai des întâlnite în timpul decolării şi aterizării şi pot provoca daune aeronavelor. Aeroportul Marco Polo şi-a cerut scuze pasagerilor care au fost afectaţi de această perturbare.
 
Zece zboruri care trebuiau să plece vineri între orele 09:40 şi 12:15 au fost anulate, potrivit site-ului aeroportului, în timp ce alte câteva zboruri au fost amânate.
 
Patru zboruri de sosire au fost, de asemenea, anulate în cursul dimineţii, multe dintre ele având întârzieri, iar altele fiind redirecţionate către aeroporturi alternative, relatează BBC.
 
Peste nouă milioane de pasageri au folosit aeroportul din Veneţia anul trecut, iar luna trecută aproape 8.000 de zboruri au tranzitat acest hub.
 
În oraş, pescăruşii sunt o prezenţă obişnuită, iar hotelierii din Veneţia au găsit anul trecut o modalitate inedită de a încerca să alunge păsările.
 
Unele hoteluri au lăsat în camere pistoale cu apă portocalie pe care turiştii să le folosească pentru a speria păsările. Paolo Lorenzini, directorul Hotelului Gritti, a declarat presei italiene: "De îndată ce văd pistoalele, zboară. Nici măcar nu trebuie să le foloseşti, trebuie doar să le ţii pe masă."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici