Aeroportul internaţional din Bruxelles se redeschide, la 12 zile după atentate

Aeroportul internaţional din Bruxelles, Zaventem, s-a redeschis duminică, la 12 zile după atentatele din data de 22 martie din capitala belgiană, a anunţat sâmbătă preşedintele-director general Arnaud Feist, informează BBC.

327 afișări
Imaginea articolului Aeroportul internaţional din Bruxelles se redeschide, la 12 zile după atentate

Aeroportul internaţional din Bruxelles se redeschide, la 12 zile după atentate

''Începând de mâine, duminică, Brussels Airport ar urma să fie parţial operaţional. Trebuie să mai primim astăzi autorizaţia oficială de a opera'', a ţinut să precizeze preşedintele-director general Arnaud Feist într-o conferinţă de presă, potrivit BBC.

Redeschiderea parţială a aeroportului este ''un semnal de speranţă care demonstrează atât voinţa cât şi forţa noastră de a depăşi această încercare şi de a nu ceda'', a mai adăugat preşedintele-director general al Brussels Airport.

Compania Brussels Airlines va opera duminică după-amiază trei zboruri, spre destinaţiile Atena, Faro (Portugalia) şi Torino.

Coform lui Arnaud Feist, această redeschidere ''este mai degrabă o redeschidere simbolică''.

Acesta a dat asigurări că infrastructurile temporare care au fost instalate, şi care permit aeroportului să funcţioneze la aproximativ 20% din capacitatea normală, primind aproximativ 800 de pasageri pe oră, ar urma să devină pe deplin operaţionale ''în doar câteva zile''.

La cererea sindicatelor de poliţie, au fost decise anumite măsuri de securitate suplimentare. Mai exact, în sala unde se va face check-in vor avea acces doar pasagerii cu bilet şi documente de identitate, iar bagajele vor fi controlate înainte de pătrunderea în incintă.

Aeroportul Zaventem nu va fi deschis deocamdată transportului în comun, singurele mijloace de acces rămânând taxiul sau propriul autovehicul.

Atentatele din Bruxelles din data de 22 martie s-au soldat cu 32 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici