Aeroportul londonez Luton îşi suspendă zborurile din cauza unui incendiu

Aeroportul britanic Luton din Londra a suspendat toate zborurile marţi seara târziu, în urma unui incendiu izbucnit în parcarea unui terminal. Patru pompieri şi un angajat al aeroportului au fost duşi la spital după ce au inhalat fum.

772 afișări
Imaginea articolului Aeroportul londonez Luton îşi suspendă zborurile din cauza unui incendiu

Aeroportul londonez Luton îşi suspendă zborurile din cauza unui incendiu

Toate zborurile de pe aeroportul Luton din Londra au fost suspendate, iar oamenii au fost rugaţi să nu călătorească acolo din cauza unui incendiu de proporţii în parcarea unui terminal.

Parcarea Terminal Car Park 2 a suferit "o prăbuşire structurală semnificativă", potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire, citat de BBC.

15 maşini de pompieri au intervenit la incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje şi a implicat numeroase maşini.

Zborurile au fost suspendate până miercuri, la ora 12:00, pentru siguranţa pasagerilor şi a personalului, precizează aeroportul.

Patru pompieri şi un angajat al aeroportului au fost duşi la spital după ce au inhalat fum.

Sute de persoane sunt blocate în Luton miercuri, fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Mulţi au declarat pentru BBC că maşinile lor se aflau în parcare. Toate hotelurile sunt rezervate, iar mulţi pasageri susţin că liniile aeriene i-au lăsat pur şi simplu baltă.

Poliţia face tot posibilul pentru a îndepărta oamenii de la locul accidentului. Pentru unii dintre pasagerii blocaţi, engleza nu este prima lor limbă. Mulţi dintre ei se grăbesc cu bagajele lor spre gara aeroportului Luton în încercarea de a prinde un tren sau un autocar spre alte aeroporturi pentru a prinde zboruri în următoarele ore.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester şi Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Serviciul de ambulanţă a declarat că un incident critic a fost oprit, dar va "rămâne la faţa locului pentru a sprijini colegii de la pompieri şi salvare".

Imaginile distribuite online arată flăcări uriaşe şi fum care se ridică de la ultimul etaj al clădirii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici