Aeroporturile Gatwick şi Heathrow vor achiziţiona echipamente militare pentru detectarea dronelor

Aeroporturile Gatwick şi Heathrow din Londra au comandat echipamente militare pentru detectarea şi oprirea dronelor, în valoare de „mai multe milioane de lire”, în urma incidentului care a perturbat timp de trei zile activitatea pe aeroportul Gatwick, relatează The Times.

239 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile Gatwick şi Heathrow vor achiziţiona echipamente militare pentru detectarea dronelor

Aeroporturile Gatwick şi Heathrow vor achiziţiona echipamente militare pentru detectarea dronelor

Informaţia nu a fost momentan confirmată de reprezentanţii aeroportului. Conform raportului publicat de The Times, ministrul britanic al Transporturilor, Chris Grayling, a avut întâlniri joi cu reprezentanţi ai poliţiei şi armatei pentru a discuta despre această problemă.

Printre echipamentele comandate se numără şi sistemul israelian Drone Dome.

Zborurile de pe aeroportul Gatwick au fost suspendate timp de trei zile, după ce mai multe drone au zburat în apropierea pistelor. Peste 1.000 de zboruri au fost anulate sau redirecţionate, afectând peste 140.000 de pasageri.

Ministrul britanic pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat luna trecută că forţele de securitate britanice deţin sisteme de detectare care pot fi distribuite pe teritoriul ţării pentru a combate ameninţarea dronelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici