- Home
- Externe
- (03.11.2020, 16:38)
- Gabriela Pătrulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Afaceri româneşti afectate de atacul din capitala Austriei. George, antreprenor român în Viena, spune că momentul atacului a fost strategic
- Afacerile românilor din Viena vor fi afectate din cauza atacului terorist
- O tentativă de atac terorist a fost în apropierea restaurantului unui român
- George, antreprenor român în Viena, spune că momentul atacului a fost strategic
1916 afișări

Atacatorii şi-au ales strategic momentul de acţiune. Poliţia austriacă era preocupată să se asigure că toate restaurantele se vor închide la ora stabilită, conform lockdown-ul. Erau clienţi în restaurante. Asta îţi spune un antreprenor român. George locuieşte în Viena de 18 ani. Acum doi ani, şi-a deschis un restaurant românesc la trei kilometri de centrul oraşului. În momentul atacului era cu echipa de curieri pe teren, livra mâncare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O nouă escrocherie devine tot mai cunoscută pe Gmail. Cum îți poți proteja contul
-
Bucureştiul este pe primul loc în topul celor mai bune capitale europene pentru nomazii digitali
-
Directorul CIA a călătorit în secret în China
-
Zelenski spune că Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva împotriva Rusiei
„Am vorbit cu personalul să închidă uşile. Auzisem cea de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla. Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în staţiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă. Neoficial, oficial, nu ştiu, am înţeles că au luat şi ostatici în centru. E de neînţeles cum de nu au putut opri acest atac terorist. Cu ani în urmă, când erau foarte multe atacuri - în Franţa, Belgia şi în toate ţările europene erau atacuri teroriste - Austria le lua din faţă”, povesteşte George Andrei Frumosu.
La fel ca HoReCa de la noi, gastronomia din Austria se confruntă cu probleme. George a pierdut 80% din cifra de afaceri în primele luni de restricţii. În acest moment, afacerea lui poate supravieţui prin serviciu de livrare şi aşteaptă ajutorul de la statul austriac.
„Restricţiile, lockdown-ul şi atentatul de dinaintea lockdown-ului afectează foarte mult. Instaurează frică. Oamenii oricum sunt panicaţi cu acest Covid-19. Nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu la ce să se aştepte”, mai spune George Andrei Frumosu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe