Afganistanul intenţionează să elibereze zeci de insurgenţi talibani consideraţi terorişti de SUA

Preşedinţia Afganistanului a anunţat că intenţionează să elibereze 72 de combatanţi talibani din închisoarea de la Bagram, deşi Statele Unite se opun eliberării acestora, avertizând că vor relua activităţile insurgente.

125 afișări
Imaginea articolului Afganistanul intenţionează să elibereze zeci de insurgenţi talibani consideraţi terorişti de SUA

Afganistanul intenţionează să elibereze zeci de insurgenţi talibani consideraţi terorişti de SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia de eliberare a celor 72 de combatanţi talibani a fost luată în cursul unei şedinţe coordonate de preşedintele Hamid Karzai. Alţi 16 talibani vor rămâne în detenţie.

"Dintre cei 88 de deţinuţi ale căror dosare au fost analizate, nu există nicio dovadă în cazul a 45 dintre aceştia, iar pentru alţi 27 există doar rapoarte ale serviciilor de informaţii, nu dovezi concrete", a comunicat Administraţia de la Kabul.

Însă Statele Unite se opun eliberării presupuşilor rebeli talibani, insistând că aceştia sunt vinovaţi de moartea a 60 de militari străini şi a 57 de militari sau poliţişti afgani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici