Afirmaţiile controversate ale generalului McChrystal, publicate cu aprobarea colaboratorilor săi - VIDEO

Afirmaţiile controversate ale generalului Stanley McChrystal, făcute într-un interviu pentru revista Rolling Stone, nu erau "off the record" şi jurnalistul a avut aprobarea colaboratorilor generalului pentru a le folosi, a declarat, marţi, redactorul-şef al revistei.

12 afișări
Imaginea articolului Afirmaţiile controversate ale generalului McChrystal, publicate cu aprobarea colaboratorilor săi - VIDEO

Afirmaţiile controversate ale generalului McChrystal, publicate cu aprobarea colaboratorilor săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul McChrystal a fost convocat la Casa Albă pentru a da explicaţii privind articolul în care principalii săi colaboratori şi el însuşi fac comentarii ironice la adresa unor înalţi oficiali ai administraţiei americane, inclusiv a vicepreşedintelui Joe Biden.

"Tot ce am publicat era «on the record». Am avut multe lucruri «off the record», dar nu le-am folosit", a declarat redactorul-şef al revistei, Eric Bates, la postul CNN.

"Acestea nu erau remarci făcute pe neaşteptate de echipa sa şi de care el nu avea cunoştinţă", a continuat Bates.

El a precizat că munca autorului interviului, Michael Hastings, a fost facilitată de circumstanţe.

"Michael Hastings se afla cu generalul şi colaboratorii săi la Paris, unde au rămas blocaţi din cauza vulcanului islandez. Nu au putut lua un zbor spre Berlin, fiind nevoiţi să meargă acolo cu autobuzul", a povestit el.

"Şi deci reporterul nostru a petrecut cu el mai multe zile pe drum, a mers să bea cu ei, a văzut cum se pregătesc discursurile, reuniunile şi a mers apoi în Afganistan", a continuat Hastings.

Nimeni nu a cerut revistei Rolling Stone să retragă articolul. "L-am verificat în întregime şi am petrecut cu ei ultimele două săptămâni înainte de publicarea interviului, pentru a verifica împreună cu ei toate sursele noastre şi a ne asigura că totul este în regulă. Prin urmare, ei au ştiut ce au făcut când (...) au autorizat interviul", a explicat Bates.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici