Africa de Sud produce un vaccin împotriva COVID-19. Ar putea fi gata peste trei ani

Vaccinul împotriva COVID-19, care va fi produs la centrul din Africa de Sud, ar putea fi gata peste trei ani deoarece marii producători de pe piaţa mondială au refuzat să împărtăşească OMS-ului tehnologia şi expertiza serurilor dezvoltate de ei, potrivit Aleph News.

556 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud produce un vaccin împotriva COVID-19. Ar putea fi gata peste trei ani

Vaccinul COVID-19 pe bază de ARNm, produs la centrul de vaccinuri din Africa de Sud şi sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ar putea primi aprobare abia în trei ani, în cazul în care companiile nu îşi împărtăşesc tehnologia şi datele, a declarat vineri un oficial al OMS.

Centrul de transfer tehnologic din Africa de Sud, susţinut de OMS, a fost înfiinţat în iunie, astfel încât să ofere naţiunilor mai sărace fundamentul necesar pentru a produce vaccinuri COVID-19. Centrul din Africa de Sud a fost creat după ce liderii de piaţă ai vaccinului COVID cu ARNm – Pfizer, BioNTech şi Moderna – au refuzat o solicitare a OMS de a-şi împărtăşi tehnologia şi expertiza, informează Reuters

Coordonatorul iniţiativei OMS pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor, Martin Friede, a declarat că, în cazul în care companiile care deţin vaccinuri COVID aprobate sau date clinice în stadiu avansat îşi împărtăşesc tehnologia şi datele cu consorţiul, vaccinul produs în Africa de Sud ar putea fi aprobat în 12 până la 18 luni.

„Ar putea dura 12 luni dacă ar exista un parteneriat cu o companie care are deja un vaccin aprobat. În caz contrar, este vorba mai degrabă de 24 până la 36 de luni, în funcţie de care este procesul de aprobare”, a explicat coordonatorul iniţiativei OMS pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor, Martin Friede.

Afrigen Biologics din Africa de Sud, care a făcut parte din consorţiul OMS, a declarat joi că a folosit secvenţa disponibilă publicului a vaccinului cu ARNm al Moderna, ca să realizeze propria versiune a vaccinului.

Martin Friede a declarat că vaccinul va intra în primele teste clinice în al patrulea trimestru al acestui an.

Potrivit ultimelor date OMS, Africa de Sud a înregistrat de la începutul pandemiei 3.612.809 de infectări şi 98.400 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici