Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate. Criticii: „O victorie pentru animalele sălbatice”

  • Autorităţile din Africa de Sud intenţionează să interzică creşterea leilor în captivitate pentru vânătoare sau în scopuri turistice.
  • Decizia vine în urma unui studiu de doi ani asupra controversatei practici a creşterii leilor în captivitate.
  • S-a constatat că această practică dăunează animalelor sălbatice şi reprezintă un risc în conservarea speciilor.
282 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate. Criticii: „O victorie pentru animalele sălbatice”

Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate. Criticii: „O victorie pentru fauna sălbatică”

Guvernul Africii de Sud a acceptat recomandările cercetătorilor, care ar putea supăra industria vânătorii. „Ceea ce spune raportul cu privire la creşterea leilor: trebuie să oprim măsura de domesticire a leilor prin creşterea şi păstrarea lor în captivitate”, a spus ministrul mediului Barbara Creecy.

„Nu vrem reproducerea în captivitate, vânătoarea în captivitate, mângâierea în captivitate, utilizarea captivă a leilor şi a puilor lor”.

Cu toate acestea, vânătoarea leilor crescuţi în sălbăticie va fi permisă să continuare. Oferă o sursă profitabilă de venituri din turism.

Peste 8.000 de lei se află în captivitate în Africa de Sud, în comparaţie cu aproximativ 3.500 aflaţi în sălbăticie, potrivit BBC.

Susţinătorii reproducerii în captivitate spun că această metodă ar putea ajuta la protejarea animalelor sălbatice, dar criticii o consideră crudă şi exploatatoare.

Organizaţia caritabilă globală pentru animale World Animal Protection a numit anunţul „o victorie pentru fauna sălbatică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici