Agenţi de securitate înarmaţi se vor afla la bordul trenurilor din Franţa

Agenţi de securitate în uniformă şi în haine civile, dotaţi cu arme de foc, vor fi mobilizaţi la bordul trenurilor din Franţa, în contextul riscului terorist, anunţă Guillaume Pepy, directorul companiei feroviare franceze SNCF.

2927 afișări
Imaginea articolului Agenţi de securitate înarmaţi se vor afla la bordul trenurilor din Franţa

Agenţi de securitate înarmaţi se vor afla la bordul trenurilor din Franţa (Imagine: Arhiva mediafax Foto/ Hepta)

"Agenţii de securitate vor avea dreptul să circule, inclusiv în haine civile, dotaţi cu arme de foc, prin trenuri", în conformitate cu noile reglementări, a declarat Guillaume Pepy, directorul companiei feroviare franceze SNCF, într-un interviu acordat Europe1/Le Monde/iTélé.

"Este vorba de agenţi antrenaţi şi abilitaţi să rispoteze cu focuri de armă", a explicat Guillaume Pepy.

Franţa a luat măsuri speciale de securitate după atacurile teroriste comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de reţeaua fundamentalistă Stat Islamic.

Un militant islamist a fost imobilizat în august 2015 la bordul unui tren de mare viteză care circula din Olanda spre Franţa. Bărbatul a rănit trei persoane cu un cuţit şi a încercat să deschidă focul, fiind imobilizat de doi militari americani care erau în timpul liber.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici