Agenţia ONU pentru refugiaţi denunţă măsurile antiimigraţie aplicate de unele state membre UE

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a denunţat "măsurile restrictive" contra imigranţilor aplicate de Austria, Slovenia şi Macedonia, îndemnând Uniunea Europeană să aibă o "abordare coordonată" în gestionarea crizei extracomunitarilor.

405 afișări
Imaginea articolului Agenţia ONU pentru refugiaţi denunţă măsurile antiimigraţie aplicate de unele state membre UE

Agenţia ONU pentru refugiaţi denunţă măsurile antiimigraţie aplicate de unele state membre UE

Ţări europene precum Austria, Slovenia şi Macedonia au adoptat recent "măsuri restrictive" contra imigranţilor extracomunitari.

"În fiecare săptămână, se pare că unele state europene se concentrează mai mult pe oprirea refugiaţilor şi imigranţilor decât pe asumarea responsabilităţii în gestionarea crizei prin soluţii comune", a transmis Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Peste 110.000 de imigranţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an - o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici