Aghiotant al lui ben Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele din Kenya şi Tanzania

Un fost agent Al-Qaida, sauditul Khalid al-Fawwaz, un apropiat al lui Osama ben Laden, a fost condamnat vineri de un tribunal din Manhattan la închisoare pe viaţă pentru rolul pe care l-a jucat în atentatele de la ambasadele americane din Kenya şi Tanzania, în 1998, relatează CNN.

206 afișări
Imaginea articolului Aghiotant al lui ben Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele din Kenya şi Tanzania

Aghiotant al lui ben Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele din Kenya şi Tanzania (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Pedeapsa lui Khalid Abdul Rahman Hamad al-Fawwaz a fost stabilită la trei luni după ce a fost condamnat pentru complot în acest caz.

"Nu am cuvinte să spun cât de trist sunt şi cât de rău îmi pare pentru teribila tragedie, victimele şi suferinţa pe care le-au cauzat" atentatele, soldate cu 224 de morţi, a declarat al-Fawwaz, în vârstă de 53 de ani, înainte să afle pedeapsa, într-o audiere la care au participat rude ale victimelor.

Al-Fawwaz a fost acuzat de deschiderea unui birou de presă Al-Qaida la Londra, în 1990, şi facilitarea convorbirilor între agenţi ai grupării teroriste înainte de comiterea atentatelor.

Marea Britanie l-a extrădat către Statele Unite în 2012.

Ellen Karas, o americancă orbită în atentatul comis la Ambasada americană din Nairobi, în Kenya, unde lucra în acea dimineaţă, a asistat la anunţarea pedepsei. Karas, însoţită de un câine pentru nevăzători, a apreciat că sentinţa este "minunată". "S-a făcut dreptate", a declarat ea, adăugând totuşi că "nu mi-au dat înapoi vederea".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici