Agresorul poliţiştilor din Franţa avea pe pagina de Facebook drapelul grupării Stat Islamic

Bărbatul ucis în zona central-vestică a Franţei în timp ce a atacat mai mulţi poliţişti strigând "Allahu Akbar", era un francez în vârstă de 20 de ani născut în Burundi şi convertit la islam, care a afişat pe contul său de Facebook drapelul grupării Stat Islamic.

194 afișări
Imaginea articolului Agresorul poliţiştilor din Franţa avea pe pagina de Facebook drapelul grupării Stat Islamic

Agresorul poliţiştilor din Franţa avea pe pagina de Facebook drapelul grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bertrand Nzohabonayo era cunoscut pentru delicte minore, trafic de stupefiante, extorsiune şi furt, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Ancheta desfăşurată de secţia antiterorism a Parchetului din Paris se orientează spre un atentat "motivat de islamismul radical", a precizat o sursă apropiată dosarului.

Ajuns în urmă cu câţiva ani în Joué-lès-Tours, oraş cu 35.000 de locuitori, fiul unor părinţi divorţaţi, acest tânăr robust şi mai degrabă sportiv şi-a luat numele de Bilal după convertirea la islam, a declarat pentru AFP unul dintre apropiaţii lui, sub acoperirea anonimatului.

Mai mulţi specialişti antiterorism îi atribuie un cont de Facebook a cărui fotografie de profil este, de joi, drapelul organizaţiei Stat Islamic (SI) care conduce jihadul în Siria şi Irak.

Mai multe texte şi slogane inspirate din islamul radical sunt postate, de asemenea, pe această pagină. În fotografiile cu el care circulă pe reţelele de socializare se distinge un tânăr zâmbitor, ras pe cap şi cu barbă neagră dar fără mustaţă.

Tânărul s-a prezentat sâmbătă după-amiază la comisariatul din Joué-lès-Tours înarmat cu un cuţit şi a rănit grav doi poliţişti iar unuia i-a cauzat răni uşoare, potrivit Ministerului de Interne. El a strigat "Allahu Akbar" (Allah este mare, în arabă), în timpul agresiunii, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Ulterior, poliţiştii, cărora autorităţile le-au furnizat sprijin, l-au împuşcat mortal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici