Ahmadinejad a sosit în Rusia pentru a participa la un summit regional

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sosit marţi în oraşul Ekaterinburg, din Rusia, pentru a participa la summitul Organizaţiei pentru cooperare de la Shanghai (SCO), a anunţat un oficial din cadrul delegaţiei iraniene.

9 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad a sosit în Rusia pentru a participa la un summit regional

Ahmadinejad a sosit în Rusia pentru a participa la un summit regional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avionul său este pe cale de ateriza" pe aeroportul oraşului rus Ekaterinburg, a declarat oficialul citat.

Mahmoud Ahmadinejad era aşteptat luni în Rusia, dar şi-a amânat vizita cu o zi din cauza problemelor din Iran generate în urma realegerii sale contestate.

Preşedintele iranian va participa la o reuniune a Organizaţiei pentru cooperare de la Shanghai, o organizaţie regională din care fac parte Rusia, China, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan şi Kîrgîzstan. Iranul este prezent în calitate de observator.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui iranian de la realegerea sa, vineri, în primul tur, în detrimentul candidatului conservator moderat Mir Hossein Moussavi, care a provocat două zile de manifestaţii şi ciocniri la Teheran, violenţe care nu s-au mai înregistrat de la revolta studenţilor din 1999.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici