AI, "şocată" de poziţia lui Clinton cu privire la drepturile omului în China

Organizaţia Amnesty International a fost "extrem de dezamăgită", după ce secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a declarat că nu va permite ca temerile privind drepturile omului să afecteze cooperarea cu China.

17 afișări
Imaginea articolului AI, "şocată" de poziţia lui Clinton cu privire la drepturile omului în China

Hillary Clinton şi preşedintele Chinei Hu Jintao (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul primului său turneu în Asia în calitate de secretar de Stat, Clinton a declarat că Statele Unite vor continua să exercite presiuni asupra Chinei, având în vedere temerile americane cu privire la drepturile omului.

"Însă exercitarea de presiuni în privinţa unor astfel de probleme nu se poate suprapune cu criza economică la nivel mondial, schimbările climatice şi criza din domeniul securităţii", le-a spus Clinton reporterilor la Seul, înainte de a pleca spre Beijing.

T. Kumar, din cadrul Amnesty International, a declarat că organizaţia este "şocată şi extrem de dezamăgită" de remarcile lui Clinton. "Statele Unite sunt una dintre puţinele ţări care îi poate rezista Chinei în legătură cu drepturile omului", a declarat el.

"Însă comentând că drepturile omului nu se vor suprapune cu alte priorităţi, secretarul Clinton prejudiciază viitoarele iniţiative ale Statelor Unite de a proteja aceste drepturi în China", a explicat el.

Amnesty International şi Human Rights Watch i-au trimis o scrisoare lui Clinton înainte de turneul său în Asia, în care au îndemnat-o să împărtăşească liderilor chinezi temerile privind drepturile omului.

Înainte să plece, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Wood, a declarat că drepturile omului vor fi "o problemă importantă" pentru Clinton şi că ea va "aborda acest subiect la momentul potrivit".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici