Air France pregăteşte reducerea personalului cu peste 8.000 de posturi prin plecări voluntare

  • Bloomberg: Compania Air France pregăteşte un plan de reducere a personalului cu 8.300 de posturi prin plecări voluntare
  • Les Échos: Numărul angajaţilor disponibilizaţi ar putea ajunge la 10.000
  • Guvernul Franţei a anunţat că va susţine compania Air France printr-un plan de redresare în valoare de şapte miliarde de euro
260 afișări
Imaginea articolului Air France pregăteşte reducerea personalului cu peste 8.000 de posturi prin plecări voluntare

Air France pregăteşte reducerea personalului cu peste 8.000 de posturi prin plecări voluntare

Compania Air France pregăteşte un plan de reducere a personalului cu 8.300 de posturi prin plecări voluntare, afirmă surse citate de agenţia de presă Bloomberg.

Air France, membră a grupului aerian Air France-KLM, încearcă să obţină plecarea voluntară a 300 de piloţi, 2.000 de asistenţi de bord şi 6.000 de angajaţi la sol, în efortul de reducere a costurilor, pentru a beneficia de planul de asistenţă financiară aprobat de Guvernul Franţei.

Reducerile de personal ar putea afecta 17% din angajaţii companiei aeriene.

Potrivit cotidianului francez Les Échos, Air France ar putea reduce personalul cu până la 10.000 de posturi.

Numărul exact de posturi care vor fi reduse va fi stabilit după negocieri cu sindicatele, precizează sursele citate de Bloomberg.

Guvernul Franţei a anunţat că va susţine compania Air France printr-un plan de redresare în valoare de şapte miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici